Buurvrouw zag schietpartij Hoorn voor haar ogen gebeuren: “Hij was in paniek, lijkwit en schreeuwde”

20 juni 2024 16:45
Bron: Inter Visual Studio

Ze bracht nog even het oud papier naar de container en belandde opeens in een schietpartij. Een buurtbewoner, die anoniem wil blijven, zag gisteren alles voor haar ogen gebeuren. Een vermoedelijk hoogoplopende ruzie aan de West in Hoorn, waarbij is geschoten, zou de aanleiding zijn geweest. Een dag later blikken de geschrokken buurtbewoners terug. 

De handen van de vermeende schutter worden ingepakt om sporen veilig te stellen

Op een bankje voor haar woning met een kopje thee vertelt ze rustig haar verhaal. Rond 21.30 uur ging ze nog even het oud papier weggooien toen ze hard geschreeuw hoorde. Eén van de mannen schreeuwde naar haar dat er op hem geschoten was. Een situatie waarbij je normaal gesproken snel je huis invlucht, maar dat deed ze niet. In eerste instantie vond de buurtbewoonster het maar een ongeloofwaardig verhaal. 

“Ik dacht dat hij dronken was of drugs op had want ik zag geen pistool en had ook geen schoten gehoord en de man was ook niet gewond. Hij zag wel lijkwit en was in paniek en bleef maar schreeuwen: ‘Hij heeft op me geschoten'”, zegt ze daarover.

Hondenriem zonder hond

De vermoedelijke dader stond volgens de vrouw aan de overkant van de weg maar een beetje te staan. “De man, een lul van een vent, had een hondenriem in zijn hand waar geen hond aanzat. Ik vroeg hem waar zijn hond was, die was volgens hem weg en dat was de schuld van de man waar hij ruzie mee had. Het was een heel vreemd gezicht.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De politie heeft de buurt afgezet voor onderzoek

De ooggetuige heeft zelf geen schoten gehoord, andere buurtbewoners wel. “Mijn vrouw hoorde veel geschreeuw en zag iemand heen en weer rennen”, vertelt buurman Ronald Oerlemans. “Daarna hoorde ze schoten. Wat precies de aanleiding was voor de schietpartij weet ik niet. Het is wel heftig zo vlak voor je deur.”

Een andere bewoner hoorde ook de schoten: “Ik hoorde veel gegil en geschreeuw en dacht eerst dat twee auto’s op elkaar waren gebotst. Er zijn hier wel vaker verkeersruzies maar dit was wel extreem.  Ik heb door de lamellen gegluurd, want ik was best wel bang. Toen ik de politie zag, wist ik dat het foute boel was, Gelukkig heb ik een ketting op de deur.”

Meerdere hulzen aangetroffen

Na de schietpartij gisteren heeft de politie niet veel later een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Op dit moment is de politie nog bezig met onderzoek. Daarbij trof het al meerdere hulzen aan en is al met meerdere getuigen gesproken. De betrokkenheid van de aangehouden man wordt verder onderzocht.

Het slachtoffer is volgens buurtbewoners door de schoten niet gewond geraakt. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844