Café-eigenaar (42) voor rechter voor mishandeling van boa’s na coronacontrole

28 mei 2021 05:00

De 42-jarige eigenaar van café ’t Zeepaardje op de Medemblikse Kaasmarkt staat vandaag voor de politierechter voor de bedreiging en mishandeling van twee boa’s tijdens een controle op het naleven van de coronamaatregelen. Ook de 19-jarige medeverdachte moet vandaag in de rechtbank verschijnen.

Op 27 september 2020 in de nacht van zaterdag op zondag, zouden in het café twee boa’s zijn bedreigd, mishandeld en vastgehouden tegen hun wil, nadat ze in het café controleerden op naleving van de coronaregels. Dat zou niet het geval zijn geweest en bovendien werd er in het café gerookt.

Toen de boa’s foto’s maakten van de overtredingen, zou er een ruzie zijn ontstaan tussen de handhavers en de eigenaar en zijn gasten. De situatie liep uit de hand. De eigenaar zou opgedragen hebben de gemaakte foto’s te verwijderen en de boa’s werden bij hun keel gegrepen. Een van de boa’s raakte daarbij lichtgewond.

Gearresteerd

De eigenaar van het café werd gearresteerd. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Diezelfde dag werd nog een tweede verdachte, een 18-jarige man uit Medemblik, aangehouden. Die had zich zondagavond bij de politie gemeld. Enkele dagen later liet de politie de mannen vrij, maar ze bleven wel aangemerkt als verdachte. 

Ook de tweede verdachte staat vandaag voor de rechter. Naast de verdenking van bedreiging en mishandeling, wordt hij ook verdacht van winkeldiefstal in november 2020 en mishandeling in juli 2020, waarbij hij meerdere malen iemand tegen het hoofd zou hebben geslagen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405