Cameratoezicht moet overlast tijdens jaarwisseling in Midwoud en Opperdoes voorkomen

29 december 2022 18:21

De gemeente Medemblik hoopt met preventief cameratoezicht overlast tijdens de jaarwisseling te voorkomen. Zowel op de Gouw in Opperdoes en de Lent in Midwoud komen de camera’s te hangen.

In Opperdoes is het traditie om tijdens oudejaarsdag een vreugdevuur te maken op de Gouw, zo schrijft de gemeente. Desondanks heeft zich geen organisator gemeld voor het vreugdevuur, maar is het wel de verwachting dat er eentje komt.

Omdat de traditie volgens de gemeente overlast en risico’s met zich meebrengt, worden maatregelen genomen. Zo komt naast het cameratoezicht een container waarin het vreugdevuur gehouden kan worden, mogen geen vluchtige stoffen gebruikt worden en mag alleen schoon hout in brand gestoken worden. Ook mag het materiaal voor het vreugdevuur niet hoger gestapeld worden dan twee meter en zal en politie aanwezig zijn. 

Vernielingen 

In Midwoud is vorig jaar aan de Lent zwaar vuurwerk afgestoken, zijn vernielingen gedaan en hebben jongeren de politie geprovoceerd. Om dat dit jaar te voorkomen neemt de gemeente ook hier maatregelen door bijvoorbeeld cameratoezicht. Ook is er politie aanwezig en wordt contact gemaakt met de jongeren, aldus de gemeente. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405