Carla is na vijftig jaar tennissen niet van de baan te slaan: “Ik heb geen geheim”

28 augustus 2022 08:00

Tennisvereniging ’t Gouwtje in Midwoud viert haar vijftig jarig bestaan. Lid van het eerste uur is Carla Benjamins (87) die nog elke week twee keer op de baan staat. “Ik weet het nog goed. In 1972 kregen wij een briefje door de bus, waarop stond dat ze een tennisclub in het dorp wilde oprichten. Ik ben gelijk lid geworden”, aldus Benjamins.

Nu vijftig jaar later is ze nog steeds niet van de baan weg te slaan. “Ik heb geen geheim, je moet gewoon doorgaan”, vertelt Carla als haar gevraagd wordt hoe ze nog zo fit kan zijn. Elk dinsdag- en vrijdagochtend staat ze om half tien op de baan. Na een uur tennissen doet ze dan een kop koffie en gaat ze weer verder. “Het is héél gezellig met deze groep”, vertelt Carla.

Hoewel ze veruit de oudste is, doet ze niet onverdienstelijk mee. “Ja, het gaat allemaal niet meer zo makkelijk als vroeger.” Al kan ze met haar backhand nog wel eens verrassend uit de hoek komen. “Die goede backhand had ze vroeger ook al”, vertelt een tegenstander. “Ze noemen het ook wel de ‘Benjamins backhand'”, lacht Carla.

Carla slaat haar backhand enkelhandig en dat doet ze met het zogeheten ‘slice’-effect. Hierdoor stuitert de bal aan de andere kant van de baan minder hoog op en is het voor de tegenstander moeilijker om de bal terug te slaan.

“Ze noemen het ook wel de ‘Benjamins backhand'”

Carla Benjamins

Nu speelt Carla alleen nog voor de lol. “Vroeger ben ik ook wel eens clubkampioen geworden.” Toevallig is de verliezend finalist van toen ook op de club. Ze roept dan ook gelijk: “Je hoeft het er niet in te wrijven.” Waarna beide dames in de lach schieten. “Ja, na een lange drie setter heb ik de finale van haar verloren. Ik denk dat het wel vijfenveertig jaar geleden is”, geeft de mevrouw toe.

Die lol is precies één van de belangrijkste redenen waarom Carla nog elke week naar de baan komt. “Ik vind het tennissen leuk, maar de groep is ook heel leuk.” De groep bestaat uit meerdere oudere mensen. “Maar wij hebben ook jongere leden, hoor. En die willen ook nog steeds met mij spellen. Ik vind dat zo leuk”, zegt Carla.

Ze voelt zich helemaal thuis bij ’t Gouwtje en speelt een potje tennis met iedereen die wilt. Zo staat ze vandaag te ballen met een mevrouw uit Oekraïne. “Eén van onze leden geeft haar Nederlandse les. Nadat ze erachter kwam dat zij in Oekraïne ook tenniste, heeft ze haar mee genomen”, aldus Carla.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405