Carnavalsvereniging Het Masker krijgt forse subsidieverhoging om optocht te behouden

3 december 2021 09:58

Carnavalsvereniging Het Masker krijgt een flinke subsidie om de jaarlijkse optocht in Zwaag te kunnen behouden. Dat heeft de gemeente Hoorn vorige week besloten. De grootste optocht boven de rivieren heeft hierdoor ’toekomstperspectief’, aldus pr-man Eric Bot. 

Carnaval Zwaag

De subsidie wordt verdrievoudigd naar een bedrag van bijna 9115 euro. Dit geldt voor een periode van vier jaar (2022 tot en met 2025). “We zijn hier erg blij mee. Het biedt toekomstperspectief”, vertelt pr-man Eric Bot aan NH Nieuws/WEEFF. “Maar de subsidie is puur en alleen bedoeld voor de optocht”, voegt hij eraan toe. 

Optocht behouden

‘Dit is aantoonbaar noodzakelijk om de jaarlijkse carnavalsoptocht te behouden’, zo luidt het besluit van het college B&W. En dat is prettig, vindt Bot, want een hogere subsidie is nodig, omdat er steeds meer eisen worden gesteld. “Zo moeten we bijvoorbeeld verkeersregelaars en politie inzetten, meer dranghekken plaatsen en een ambulance stand-by hebben staan. Dat laatste is sinds een paar jaar.”

“Dan hebben we het niet over een paar honderd euro”, vervolgt hij. Ook zijn alle deelnemers en praalwagens verzekerd. “Dat moet ook van de verzekering.”

Cultuurbewaking

In de afgelopen jaren zijn de kosten namelijk behoorlijk toegenomen, vertelt Bot. “Daarom hebben we ook om een verhoging gevraagd en die is volledig gehonoreerd. Het is een bevestiging dat deze optocht veel betekent voor de gemeente Hoorn. En dat is fijn.”

Want weer een jaar geen carnavalsoptocht wil hij niet. “Dan gaan we terug in de tijd en dat is doodzonde.”

De extra kosten worden gedekt uit de meerjarensubsidie voor Herberg Hoorn, die is komen te vervallen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405