Chris de Meij: meer openheid vanuit gemeente en Intermaris over wachtlijst is nodig

11 november 2022 15:00
Chris de Meij

Gemeente Hoorn neemt alleen statushouders op en geen asielzoekers. Dit laat woordvoerder Esther Verhoeven weten na vragen hierover van WEEFF. “In Medemblik en Enkhuizen wordt hier wel naar gekeken”, laat fractievoorzitter Liberaal Hoorn Chris de Meij weten. “We snappen dat de druk bij de centra zoals in Ter Apel gigantisch groot wordt. Maar we kunnen natuurlijk niet alle problemen opvangen. Geen fijne boodschap, maar je moet hier keuzes in maken.”

Liberaal Hoorn heeft vragen gesteld over de positie van statushouders bij het verkrijgen van een sociale huurwoning. “In Hoorn worden volgend jaar 500 woningen bij gebouwd. Ongeveer 150 daarvan zijn voor de sociale huursector. Jaarlijks is er een instroom van 100-150 statushouders. Wat je bouwt ben je dan al meteen kwijt aan statushouders”, aldus Chris de Meij. “De doorstroming van mensen die op de wachtlijst staan wordt hierdoor niet minder.” Tijdelijke woningbouw zou hier volgens De Meij een oplossing voor kunnen zijn. Hier is echter geen geld voor gereserveerd op de begroting van de gemeente Hoorn. Een andere mogelijkheid is het grondgebied van Hoorn uit te breiden. “Waarbij de gemeente dan niet alleen bouwt voor de woningzoekenden in Hoorn maar ook voor West-Friesland.”

De Meij pleit in ieder geval voor meer openheid vanuit de gemeente en Intermaris over de impact voor woningzoekenden:”Er wordt nu gewoon niet goed gecommuniceerd met de inwoners.”

Uitzending – 22 oktober 2022

Liberaal Hoorn heeft vragen gesteld over de positie van statushouders bij het verkrijgen van een sociale huurwoning. Beluister het interview met fractievoorzitter Chris de Meij.

Gemeente Hoorn neemt alleen statushouders op

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405