Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen bieden filmaanbod online aan

21 maart 2020 13:08
Museum van de twintigste Eeuw & Cinema Oostereiland

Tot 6 april is het niet mogelijk Cinema Oostereiland in Hoorn en Cinema Enkhuizen te bezoeken. “Twee uur na de persconferentie ging de bioscoop in Hoorn dicht. In Enkhuizen hadden we nog een voorstelling, maar ook hier gingen we meteen dicht.” Zo vertelt directrice Margret Wagenaar aan WEEFF Radio. Gevoelens van verwarring en vervreemding overheersen.

Om de inwoners van West-Friesland toch te kunnen laten genieten van het specifieke filmaanbod van deze twee bioscopen is een samenwerking aangegaan met PICL. Hiermee kun je tegen betaling thuis een film kijken uit het aanbod van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen.

Geen commerciële blockbusters, maar documentaires en kleine “Filmhuis” producties. Een van deze films, “Parasite” kreeg dit jaar volop erkenning en werd de grote winnaar bij de Oscars.

Crowdfunding voor Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen

Een deel van de online betaling vloeit terug naar de twee bioscopen. Zo is het ook een manier om de twee filmtheaters financieel gezond te houden. Zodat we als dit allemaal achter de rug is weer kunnen genieten van de unieke romantische sfeer in deze twee bijzondere filmtheaters. 

Foto: Door Dqfn13Eigen werk, CC BY-SA 3.0, Wikimedia 

 

Uitzending – 19 maart 2020

Directrice Margret Wagenaar over het online aanbieden van het filmaanbod van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen

Cinema Oostereiland en Enkhuizen online

Elke week verstuurt Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen een digitale nieuwsbrief met de nieuwe titels die aan het aanbod op PICL zijn toegevoegd. Wie de nieuwsbrief wil ontvangen kan zijn/haar mailadres invoeren op de websites www.cinemaoostereiland.nl en www.cinemaenkhuizen.nl.