Claude vereerd met uitnodiging als nieuwe ambassadeur Muziekdocent van het Jaar

10 juni 2024 17:03
Bron: WEEFF / Liza Trap

Trots overheerst bij zanger Claude. De artiest uit Enkhuizen is uitgenodigd als nieuwe ambassadeur voor de verkiezing van Muziekdocent van het Jaar. “Hij spreekt tot de verbeelding bij een jonge doelgroep”, vertelt een eveneens enthousiaste directeur van medeorganisator Buma Cultuur.

Claude is vereerd met de uitnodiging, laat hij weten. “Super leuk en trots dat ik dit jaar gevraagd ben om ambassadeur van de Muziekdocent van het Jaar-verkiezing te zijn”, aldus de artiest. “Ik vind het belangrijk dat er aandacht voor muziek op scholen is. Ik heb zelf altijd met veel plezier muziek gemaakt op school!”

Ook Frank Helmink, de directeur van BUMA Cultuur, is verheugd met de toezegging. “We willen jonge mensen inspireren door met onze Buma Music Academy aansprekend muziekonderwijs op scholen laagdrempelig te faciliteren”, zegt Helmink. “Claude is wat ons betreft een sprekend voorbeeld hoe jong talent met de juiste stimulans tot ontwikkeling kan komen en succes kan hebben.”

De directeur zegt dat de 20-jarige artiest uit Enkhuizen bij een jonge doelgroep tot de verbeelding spreekt. “Niet alleen vanwege het gigantische succes, maar ook door zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij omgaat met zijn muzikaliteit en talent. Zijn veelal jonge fans vormen een doelgroep die het verdient om gedegen muziekonderwijs te krijgen. Omdat het op vele manieren bijdraagt aan de ontwikkeling van jonge mensen.”

“Muziekdocenten spelen hierin een cruciale rol”, gaat hij verder. “Vandaar dat we jaarlijks een docent die zich op een bijzondere manier inzet voor inspirerend muziekonderwijs met een bijzondere onderscheiding willen eren.”

Claude mag winnaar bekendmaken

Voor de wedstrijd kunnen muziekdocenten van middelbare scholen opgegeven worden door leerlingen en collega-docenten. Een wedstrijd die in het leven geroepen is door Buma Cultuur, de Buma Music Academy en vakbond VLS voor muziekdocenten. De 20-jarige zanger uit Enkhuizen mag dit jaar de winnaar bekendmaken en diegene een cheque ter waarde van vijfhonderd euro uitreiken. Eerder waren onder andere artiesten als Meau en Duncan Laurence ambassadeur van de Muziekdocent van het Jaar.

Het is niet voor het eerst dat de zanger een ambassadeurschap op zijn naam mag schrijven. Eerder dit jaar was Claude namelijk een van de Ambassadeurs van de Vrijheid. Tijdens Bevrijdingsdag mocht hij optreden bij verschillende festivals, en werd hij per helikopter vervoerd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844