Clusius college Grootebroek: duurzame en gezonde school

27 januari 2020 00:21

GROOTEBROEK – Het Clusius College Grootebroek is voor de tweede keer uitgeroepen tot duurzame school. Zij ontvingen afgelopen woensdag 22 januari de Groene Vlag van Eco-Schools. Dit is de (internationale) organisatie die scholen onderscheidt voor hun inzet op duurzaamheid. Met deze onderscheiding mag de vmbo-school zich blijven rekenen tot de duurzaamste scholen van Nederland.

De drijvende kracht achter het grootste deel van de duurzame initiatieven op de school zijn The Greenies. Een groep van zestien leerlingen en twee docenten. Vier jaar geleden is hiermee gestart.

Een aantal leerlingen die nu in hun examenjaar zitten zullen als alles volgens planning loopt aan het eind van het jaar afscheid nemen van The Greenies. Maar gelukkig is er ook volop animo vanuit de brugklassers. Zo laat directeur Cor de Vries aan Weeff Radio weten.

Hergebruik van schoolschriften

Om in aanmerking te komen voor de Groene Vlag heeft het Clusius College een aantal stappen moeten ondernemen. Deze worden nu elke twee jaar getoetst. Een van die initiatieven is het inzamelen van schoolschriften met lege bladzijden. Om in het nieuwe schooljaar als kladpapier te gebruiken.

Samenwerking, de grote kracht van het Clusius College

Geroemd wordt de samenwerking van het Clusius college. Zo wordt er binnen een zwerfafvalproject samengewerkt met enkele basisscholen. Ook wordt er in het kader van de Dag Van De Duurzaamheid samengewerkt met bedrijven.

Gezonde Schoolkantine

Naast duurzaam heeft de school ook hun geprezen Gezonde Schoolkantine. Hier is geen snoep en suikerhoudende frisdranken verkrijgbaar. Wel zijn er gratis appels in overvloed. En in lessen wordt gebruik gemaakt van zelf gekweekte oesterzwammen en tomaten.

Uitzending – 25 januari 2020

Directeur Cor de Vries over het duurzaamheidscertificaat en de Gouden Schaal voor hun Gezonde Schoolkantine

Clusius college Grootebroek: Duurzaam en gezond

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405