Code oranje en zware windstoten: storm Isha raast vannacht door de regio

21 januari 2024 15:33
Bron: WEEFF / Ter illustratie

Storm Isha staat voor de deur. Waar het KNMI eerst waarschuwde met code geel, is dat nu aangescherpt naar code oranje voor Noord-Holland en het Waddengebied vanaf vannacht om 2 uur tot morgenochtend 8 uur. Storm Isha kan voor zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur vanuit het zuidwesten zorgen.

Het KNMI waarschuwt tot 02.00 uur met code geel, waarna het overgaat op code oranje vanwege de toenemende windstoten. Het instituut waarschuwt voor mogelijke schade en gevaar door omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

Volgens weerman Jan Visser licht het zwaartepunt van de storm morgenochtend vroeg tussen 5.00 en 8.00 uur. “De windsnelheden zijn het hoogst aan de kust, de Noordkop en op Texel”, zegt hij.

Ook de rest van het land moet vanaf vanavond rekening houden met zware windstoten, die
landinwaarts een snelheid van 90 en in de andere kustprovincies 100 kilometer per uur kunnen bereiken.

Ochtendspits

De maandagochtend spits kan veel last hebben van het weer. Rijkswaterstaat waarschuwt daarom alvast voor de zware windstoten.

Tekst gaat door onder post

Vanwege de verwachte storm is er opnieuw kans op hoge waterstanden in de provincie. Vrijdag werden uit voorzorg al verschillende sluizen gesloten vanwege de voorspelde zuidwesterstorm. Het Hoogheemraadschap verwacht dat de sluizen pas op dinsdag weer geopend worden.

Vanaf 9.00 uur morgenochtend zijn de ergste windstoten voorbij, voorspelt het Visser. Bij de storm en daarna kan het morgen flink regenen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405