College weerlegt beweringen CDA en Fractie Tonnaer omtrent renovatie Hoorns stadhuis

16 december 2021 08:00
Stadhuis Hoorn

Het college degradeert de gemeenteraad tot een gezelschap dat alleen nog iets te vertellen heeft over de inrichting van de raadszaal en over de ruimte van de griffie. Dit schrijven CDA en Fractie Tonnaer in een brief aan het Hoornse college.

De stevige taal gaat gepaard met een verzoek het proces voor renovatie te stoppen en allereerst werkbare afspraken en procedures te maken met de gemeenteraad. Om dit te bewerkstelligen is overwogen een motie in te dienen tijdens de raadsvergadering afgelopen dinsdag. Zover is het niet gekomen. Sterker nog, tijdens een gesprek met CDA fractievoorzitter Dick Bennis op WEEFF Radio afgelopen zaterdag bleek er al ruimte voor nuancering. Het interview is onderstaand terug te luisteren.

Nog geen besluiten genomen door gemeenteraad?

Inmiddels heeft ook het college schriftelijk gereageerd en enkele beweringen weerlegd. Zo zou volgens CDA en Fractie Tonnaer door de gemeenteraad geen besluit zijn genomen voor de bouw van een aparte raadszaal. Ook zou er geen besluit zijn genomen voor renovatie van alleen de gebouwdelen A en B en de bouw van een parkeergarage op het terrein bij het stadhuis. Sloop van deel C van het stadhuis zou een besluit van het college zijn.

Richtinggevende kaders

Volgens het college staat er in het raadsbesluit van 15 september 2020 echter dat gebouw A en B gerenoveerd zouden worden en dat gebouwdeel C wordt afgestoten. Ook zou als kader zijn meegegeven dat er naast gebouwdeel A of B nieuwbouw komt met daarin ruimte voor de raadzaal en trouwzaal. Over het parkeren is volgens het college als kader meegegeven dat er een parkeergarage komt. Twee afwijkende visies derhalve over wat er afgesproken is. Vandaag staat er een eerste informatieve sessie gepland. Wat het college betreft een ideale mogelijkheid om de twee visies nader tot elkaar te laten komen.

Uitzending – 11 december 2021

Het college degradeert de gemeenteraad tot een gezelschap dat alleen nog iets te vertellen heeft over de inrichting van de raadszaal en over de ruimte van de griffie. Dit schrijven CDA en Fractie Tonnaer in een brief aan het Hoornse college. Maar tijdens het gesprek op WEEFF Radio brengt CDA fractievoorzitter Dick Bennis enige nuance aan. Het interview is hier terug te luisteren.

Ruimte voor nuancering van stevige taal CDA en Fractie Tonnaer omtrent renovatie Hoorns stadhuis

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405