Commissaris van de Koning brengt bezoek aan gemeente Koggenland

7 juni 2024 10:25
Bron: Gemeente Koggenland

Arthur van Dijk, de commissaris van de Koning in Noord-Holland, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de gemeente Koggenland. Van Dijk sprak tijdens zijn bezoek met het college van burgemeester en wethouders, de raad en inwoners over de kansen en uitdagingen binnen Koggenland.

Van Dijk trekt in zijn ambt langs verschillende gemeenten in de provincie om hier een goed beeld van te krijgen. Op 5 juni werd aan de hand van verschillende stellingen een gesprek gehouden. Dit gebeurde in de raadzaal van de gemeente, met steeds wisselende samenstellingen bestaande uit politici, inwoners en ondernemers. In het gesprek werd de trots over de gemeente uitgesproken, en vertelt welke uitdagingen er zijn.

Bij het bezoek had ook de kinderraad van Koggenland een rol. Zij hielden een actiedag, waarbij ruim 120 insectenhotels zijn uitgedeeld. De commissaris ontving er zelf ook een uit handen van de kinderburgemeester.

Koggenland kent groot maatschappelijk leven

“De bouwstenen van een gemeenschap bestaan onder meer uit de vertegenwoordigers van ondernemers en maatschappelijke organisaties”, zegt burgemeester Bonsen van Koggenland. “Daarom was het zo bijzonder dat tijdens het ambtsbezoek een aantal personen uit deze gemeenschap aanwezig kon zijn om te praten over uiteenlopende stellingen. Van duurzaamheid tot vitaliteit.”

Ook de commissaris zelf kijkt terug op een geslaagd bezoek. “Het was interessant om vanuit verschillende perspectieven te horen over de omgang binnen de dorpskernen”, aldus Arthur van Dijk. “Van een bakkersketen tot een brassband, vrijwilligersorganisaties en zorginstellingen. Koggenland kent een groot maatschappelijk leven.”

De commissaris van de Koning laat weten een goed beeld te hebben gekregen van de gemeente Koggenland. Met deze informatie brengt Van Dijk een verslag uit aan de (demissionaire) minister. “Ook om vanuit ondersteuning mee te denken en ontwikkelen”, zegt Van Dijk. “Zo kunnen we samen het hoofd bieden aan de uitdagingen van deze tijd.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844