Concert Rolling Stones op laatste moment geannuleerd

13 juni 2022 20:09
Arena

Rolling Stones fans zijn vandaag van een koude kermis thuisgekomen. Vlak voor het concert in de Arena zou beginnen is het afgelast. Omdat zanger Mick Jagger positief testte op corona.

“We stonden net voor de kaartverkoop en toen gingen de hekken dicht”, vertelt Frank van den Berg, programmeur van Manifesto. Hij had speciaal voor het concert het Oerol festival op Terschelling verlaten. “Maar ik ben een ervaringsdeskundige want in 1990 ging ik naar de Stones in Wembley. Toen we daar met het vliegtuig in Londen aankwamen stond er een groot bord met de tekst ‘Stones concert cancelled’.”

Er komt een nieuwe datum, al is het gezien de leeftijd van de heren altijd spannend of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. “Hopelijk valt het niet samen met de festivals Lowlands en Into the Great Wide Open waar ik heen ga. Voor de rest mag het elke datum worden”, aldus Frank van den Berg.

Het grootste deel van de bezoekers reageerde gelaten op het nieuws. “Wel was er een storm op de merchandise. Voor het shirt met daarop deze datum.” Er liepen Stones fans van over de hele wereld rond. “Die hebben een heel ander gevoel. Vaak kiezen deze mensen ook nog een tweede concert uit, bijvoorbeeld vier dagen later in Zwitserland en dat concert gaat natuurlijk ook niet door.”

Uitzending – 13 juni 2022

Het concert van de Rolling Stones is op het laatste moment geannuleerd. Frank van den Berg, programmeur van Manifesto, stond net voor de kaartcontrole toen de mededeling werd gedaan.

Concert Rolling Stones op laatste moment geannuleerd

The Rolling Stones hebben bekendgemaakt 7 juli terug te komen naar Amsterdam om het optreden in te halen. Een dag later vindt Bospop in Weert plaats.