Corona hulpgroepen op Facebook

27 maart 2020 17:43
Corona hulpgroep Hoorn e.o. Facebook

Je hebt het vast wel al gezien. Een Corona hulpgroep op Facebook. Hier kan tijdens de Corona crisis om hulp worden gevraagd. En ook wordt er hulp aangeboden.

De Facebook groep Corona hulpgroep Hoorn e.o. heeft inmiddels 2.175 leden. De groep is opgericht door Carolien Lief. Dit is overigens niet haar echte naam, maar de Facebook achternaam die haar kinderen het beste bij haar vonden passen. Al na twee dagen kreeg ze de welkome hulp van Ellen Smits aangeboden. Afgelopen woensdag vertelde ze op WEEFF Radio over de acties die in de groep worden geïnitieerd.

Acties in de Corona hulpgroep Hoorn e.o. op Facebook

Zo zijn er diverse acties om de mensen in vitale beroepen te laten weten dat ze heel erg worden gewaard. Er worden maaltijden gekookt voor anderen en mondkapjes gemaakt. Ook worden er hulpverzoeken gedaan. Onder andere voor het doen van boodschappen.

Kaartenactie voor de verzorgingshuizen

Rondom een kaartenactie naar de verzorgingshuizen is contact geweest met het RIVM. Om er 100% zeker van te zijn dat er geen besmettingskans via de kaarten mogelijk is. Dit kon de RIVM gelukkig bevestigen. De Facebook groep heeft zich nu ten doel gesteld naar elke verzorgingshuis kaarten te sturen voor de bewoners en het personeel.

Meer artikelen over wat er in de regio gebeurt kun je hier lezen.

Uitzending – 25 maart 2020

Ellen Smits over de Corona hulpgroep Hoorn e.o. op Facebook

3586

Inmiddels is er ook een whatsapp groep in het leven geroepen voor mensen die niet actief zijn op Facebook. Wie lid hiervan wil worden kan een verzoek hiertoe sturen naar het telefoonnummer 06-57654039.