Coronacijfers laten verdubbeling zien in Enkhuizen en halvering in Hoorn

21 september 2021 16:23

Het aantal West-Friezen dat in de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die de West-Friese redactie met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

In de afgelopen twee weken werden 223 inwoners uit de regio positief getest op corona. In deze periode meldt het RIVM geen ziekenhuisopnames en overlijdens die gerelateerd zijn aan het coronavirus. In de twee weken voor deze periode werden 335 mensen positief getest.

De gemeente Enkhuizen telde met 177,1 het hoogste aantal besmettingen per 100.000 inwoners. In totaal kregen 33 mensen uit de gemeente een positieve testuitslag terug. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de eerdere periode. Toen werden 15 mensen uit de gemeente positief getest op corona.

De gemeente Hoorn telde in de afgelopen twee weken 79 mensen die een positieve testuitslag kregen. Dit is een halvering ten opzichte van de 158 in de voorgaande twee weken, maar betekent wel het hoogste aantal in West-Friesland.

Bekijk hieronder het aantal positief geteste personen van afgelopen week in jouw gemeente:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844