Coronamanager Jan Rosier legt uit wat hij voor Hoorn gaat doen

5 juni 2020 20:02
coronamanager Jan Rosier

Jan Rosier is ondernemer en duo-voorzitter van de Hoornse Ondernemers Compagnie. En sinds kort ook de coronamanager van Hoorn.

“Het is natuurlijk een gekke titel, coronamanager. Het geeft een tweeledig gevoel. Het woord corona heeft een negatieve lading. Maar we zitten nu eenmaal met deze situatie. We moeten ervoor zorgen dat we er met zijn allen uitkomen en de toekomst aankunnen. Dat is de mooie kant van de functie.” legt Jan Rosier uit aan WEEFF Radio.

Is een coronamanager in Hoorn nog wel nodig?

Op social media zijn reacties te lezen of een coronamanager nog wel nodig is. Zeker nu alle maatregelen steeds meer worden versoepeld. Ook hebben Fractie Danny Verdonk, Fractie Koekkoek, PvdA en DRP vragen aan het college gesteld over de aanstelling. 

“Daarom is het een vreemde titel. Het gaat niet zozeer om het managen van de corona of het managen van de wettelijke bepalingen. De inwoners en bedrijven moeten zich aan de regels houden. Maar dat is niet waarvoor ik ben aangesteld. Het gaat er meer om dat de binnenstad weer gaat draaien en gaat groeien.”

“Ik ben aangesteld om ervoor te zorgen dat we weer een gastvrije en leefbare binnenstad hebben binnen de huidige situatie. Een binnenstad waar mensen hun boodschappen kunnen halen en kunnen shoppen op een goede manier. Zodat de ondernemers en de culturele initiatieven in de binnenstad weer langzaam de draad kunnen oppakken en hun bedrijven weer kunnen uitnutten.”

Inventarisatiefase

Concrete ideeën zijn er nog niet. “Ik ben nu vooral nog aan het inventariseren waar men tegenaan loopt, waar behoefte aan is en welke hulp er eventueel mogelijk is.” De komende weken en maanden zal Jan Rosier met regelmaat een update hierover verzorgen op WEEFF Radio.

Foto: Gemeente Hoorn | Hoornse Ondernemers Compagnie

Uitzending – 3 juni 2020

Jan Rosier, de coronamanager van Hoorn legt uit wat hij gaat doen voor de binnenstad

Coronamanager Jan Rosier

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844