Crowdfunding volbracht: De Spetter in Abbekerk heeft 25.000 euro voor nieuwe glijbaan binnen

17 maart 2022 19:05
Bron: Zwembad De Spetter

Zwembad De Spetter in Abbekerk heeft het gewenste bedrag van 25.000 euro weten binnen te harken. En daarmee kan de afgekeurde glijbaan dan eindelijk worden vervangen.

Nieuwe glijbaan voor zwembad De Spetter

“Hartverwarmend”, reageert Wytske Coevert van de sponsorcommissie op het behaalde bedrag. Samen met Cinthia Veltman startten ze drie maanden geleden een crowdfundingsactie en met succes. “Voordat we met de actie gestart waren, kregen we veel opgetrokken wenkbrauwen van mensen die zich afvroegen of het wel verstandig was om in december een crowdfundingsactie te starten”, blikt Coevert terug. “Maar zoals je ziet, hebben we een hoop respons gekregen uit Abbekerk. Ook in de omliggende dorpen speelt het.”

Glijbaan afgekeurd

Het bestuur van J.C. De Bunker – het plaatselijke jongerencentrum van Abbekerk – doneerde haar fooienpot, inwoners brachten samen tientallen lege flessen en kratten naar de supermarkt en lokale ondernemers maakten geld over. En daarmee gaat de teller zelfs over de 25.000 euro heen.

Twee jaar geleden werd de oude rode glijbaan bij het zwembad afgekeurd. Het was stuk en moest vervangen worden. Om de nieuwe glijbaan en de grond- en installatiewerkzaamheden te kunnen bekostigen, startten vrijwilligers van het zwembad een crowdfundingsactie. 

Het streven is om de nieuwe ‘circulaire glijbaan’ voor de opening te plaatsen. Naar verwachting gaat het zwembad in de meivakantie open. 

GEWELDIG – Het startbedrag is binnen voor de grote glijbaan 🥳🎉💫. Wat zijn we trots dat het gelukt is en dat zoveel…

Posted by Zwembad De Spetter Abbekerk on Wednesday, March 16, 2022

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844