Culture Club Special (1) : The Polyframes

12 mei 2021 10:17

In deze eerste Culture Club Special aandacht voor de West Friese band The Polyframes. Een live optreden van deze act uit Hoorn was te zien op 9 mei tijdens het online festival NH POP. 

Het geluid van The Polyframes is een niet in één regel, passage of boekwerk samen te vatten, wat ook de naam verklaart. De muziek laat je al snel denken aan psychedelische en progressieve rock, waarbij de band een theatraal en onverwacht geluid biedt. Afgelopen najaar heeft de band hun debutalbum ‘We All Differ’ uitgebracht en nu is de band bezig met het opnemen van nieuw materiaal.

De sound bevat inspiratie uit David Bowie, Radiohead en Queen, waarbij catchy melodielijnen en intense contrasten karakteristiek zijn voor de unieke songs. Het brede scala aan genres is te danken aan de uiteenlopende muzikale geschiedenis van leadzanger en gitarist Rhythm Haakman (Herman Brood Academie, The Titanium White). In de band wordt hij ondersteund door toetseniste en zangeres Megan Roele (Frank Sanders Akademie), drummer Jos van Tol (Jacco Gardner), leadgitarist Jesper Huisman en bassist Boris Kalshoven.

NH POP is een initiatief van 10 Noord- Hollandse poppodiums. Ze steken veel energie in de promotie en begeleiding van, met name, lokaal talent.

Het hele online festival, met zeer diverse acts, is te zien op  NH POP FESTIVAL

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844