Culturele organisaties Medemblik luiden vandaag de noodklok

19 november 2020 10:56
Theaterkerk Hemels in Twisk

Vandaag luiden de culturele organisaties in Medemblik letterlijk de noodklok.

De Gemeente Medemblik wil het cultuurbeleid, dat in 2019 is ingezet, terugdraaien en geen impuls meer aan kunst en cultuur geven. Dit staat in de Programmabegroting 2021 en meerjarenraming 2022-2024. Afgelopen zaterdag vertelde cultuurcoördinator Ariane Vervoorn op WEEFF Radio een protest voor te bereiden.

Het Culturele Platform roept alle kerken op de klok te luiden zo meldt NH Nieuws. De kerkklokken van Het Groene Kerkje in Lambertschaag en theaterkerk Hemels in Twisk zullen in ieder geval te horen zijn.

Cultuurorganisaties verheffen hun stem

Mediapartner NH Nieuws schreef eerder al dat de gemeente ook voornemens is om te korten op de subsidie van Stichting Evenementen Medemblik (STEM) voor 2021. VVD Medemblik wil hiervoor een motie indienen.

De voorgenomen bezuinigingen staan op de agenda van de raadsvergadering die vanmiddag om 15.00 begint. De vergadering is live te volgen via de website van de gemeente.

Inkomsten van meer dan een miljoen

Ariane Vervoorn meent dat de aangekondigde bezuinigingen meer zullen kosten dan het oplevert.

“Als een bezoeker naar Medemblik komt voor een bezoek aan bijvoorbeeld kasteel Radboud gaat hij daarna heel graag winkelen of naar een horeca gelegenheid. De inkomsten die je daarmee binnenhaalt zijn meer dan een miljoen. Als er geen aanbod meer is vanuit kunst en cultuur wordt dat geld echter niet meer uitgegeven. Dat lijkt me toch zonde voor je portemonnee.”

Uitzending – 14 november 2020

Cultuurcoördinator Ariane Vervoorn reageert op het voornemen van de gemeente Medemblik om het cultuurbeleid, dat in 2019 is ingezet, terug te draaien en geen impuls meer aan kunst en cultuur geven.

Gemeente Medemblik wil cultuurbeleid terugdraaien

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844