Culturele podia verwachten herinvoering 1.5 meter

11 november 2021 10:16
Manifesto Hoorn
Bron: Erik Baas

Bij veel zalen heeft het publiek de weg nog niet helemaal terug gevonden. Manifesto in Hoorn heeft hier minder last van. “We hebben dit najaar acts staan die al heel vaak verplaatst zijn, sommige drie of vier keer. Daar waren dus al best vaak kaarten voor verkocht. Als deze concerten in november door kunnen gaan hebben we met Nona en The Doors In Concert twee acts staan met veel publiek,” vertelt programmeur Frank van den Berg. “Maar voor de concerten die niet verplaatst zijn is het inderdaad wel lastig het publiek te bereiken.”

Bij verplaatsing van een concert worden maar weinig kaarten terug ingenomen. “Wel is het zo dat een behoorlijke groep niet komt opdagen. Dat zou je kunnen zien als een donatie, maar we zien liever een goed gevulde zaal.” De QR code lijkt hier geen rol te spelen. “Een enkeling reageert daarop,” aldus Van den Berg.

Verscherpte coronamaatregelen

Samen met een aantal boekers verwacht Frank van den Berg dat de 1.5 meter weer zal worden ingevoerd. “Dat betekent dat je weer alleen mag zitten bij een concert. In Manifesto heb je het dan over minder dan 30 mensen. Ook bij lokale artiesten is die animo er. Dan zou je al moeten werken met twee shifts op een avond. Het zou verschrikkelijk zijn als je weer terug moet naar de situatie waarvan we een paar maanden geleden dachten dat we het achter ons konden laten als het grootste deel gevaccineerd is.”

Het OMT adviseert het kabinet nog een stap verder te gaan en een lockdown van twee weken af te kondigen zonder concerten en evenementen. Het is nog niet bekend of het kabinet dit advies overneemt.

Een van de concerten die niet verplaatst is vindt op 19 november plaats. Hier zijn nog volop kaarten voor. “Maiden UniteD is ontstaan op een clubdag van de Nederlandse Iron Maiden fanclub. Het is een project dat nummers van hardrockband Iron Maiden akoestisch speelt. Al meer dan veertig muzikanten hebben hieraan meegedaan,” vertelt Frank van den Berg. Ook supportact Powerized speelt akoestisch.

Foto: Erik Baas, CC BY-SA 3.0, Koppeling

Uitzending – 10 november 2021

Samen met een aantal boekers verwacht P3 en Manifesto programmeur Frank van den Berg dat de 1.5 meter weer zal worden ingevoerd. Het interview is hier terug te luisteren.

Culturele podia verwachten herinvoering 1.5 meter

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405