Cultuur in Hoorn: ruim 130 gratis activiteiten op de Cultuurproeverij

6 september 2020 02:54

De West-Friese cultuursector zag 2020 al een paar maanden als afgeschreven. Festivals werden verboden, concerten konden niet doorgaan en musea moesten dicht. Inmiddels is er gelukkig weer het een en ander mogelijk en organiseert Cultuur in Hoorn een speciale cultuurdag in de binnenstad van Hoorn: de Cultuurproeverij. WEEFF Radio is erbij.

Begin september is normaal de periode van de Hoornse kunst- en cultuurdagen. Dat kon dit jaar geen doorgang vinden, maar nu er weer meer mogelijk is wilde de organisatie tóch wat ondernemen. “Coronaproof”, vertelt Wouter Hakhoff, een van de initiatiefnemers. Als directeur van muziekschool Gerard Boedijn ook erg betrokken met de Hoornse kunst- en cultuursector.

Hoornse Stadsfeesten

Door het wegvallen van de Hoornse Stadsfeesten in juni, een ander jaarlijks evenement in de gemeente Hoorn, werd al snel contact gezocht met voorzitter en programmeur Theo Viset. Waar kleine en grote lokale bands en artiesten normaal in juni op verschillende buitenpodia door de Hoornse binnenstad mogen spelen, is daar nu ruimte voor in verschillende kroegen en cafés. “Met de Hoornse Stadsfeesten is het altijd groot, groter grootst. Daar kunnen we nu niks mee doen. Dus nu gaan we kijken naar klein, kleiner kleinst. Hoe kunnen we in ene beperkte ruimte toch mensen de mogelijkheid geven om naar een artiest of een band te kijken, binnen de afstandsregels die de horeca al heeft”, vertelt Viset aan WEEFF Radio.

Reserveren

De toegang tot alle locaties is gratis, maar in verband met de coronamaatregelen is een reservering vooraf wel verplicht. En het loopt storm. Bijna alle activiteiten zitten al vol. Maar, “als er nog iemand voor de deur staat en er is ruimte, dan mag iemand nog wel naar binnen”, stelt Viset ons gerust.

Reserveren voor de laatste activiteiten kan via cultuurhoorn.nl.

Uitzending – 5 september 2020

De West-Friese cultuursector zag 2020 al een paar maanden als afgeschreven. Festivals werden verboden, concerten konden niet doorgaan en musea moesten dicht. Inmiddels is er gelukkig weer het een en ander mogelijk en organiseert Cultuur in Hoorn een speciale cultuurdag in de binnenstad van Hoorn: de Cultuurproeverij. Jorik sprak met initiatiefnemers Wouter Hakhoff en Theo Viset.

Theo Viset en Wouter Hakhoff over de Cultuurproeverij

WEEFF Radio doet de hele dag verslag van de Cultuurproeverij. Op de radio tussen 13:00 en 17:00 en via social media de hele dag! Kijk en luister mee via weeff.nl/live, 103.9FM of check @WEEFFRadio op Instagram.