Cultuur proeven en laagdrempelig verbinden tijdens Turks Festijn in Enkhuizen

5 mei 2023 13:14
Bron: Archief

In de Alaaddin Moskee in Enkhuizen vindt komend weekend het jaarlijks terugkerende evenement ‘Turks Festijn’ plaats. Volgens Mümtaz Yilmaz van de Islamitische Stichting zorgt het evenement voor verbinding tussen de bewoners van Enkhuizen.

De stichting organiseert al jaren een Turks festijn in Enkhuizen, om inwoners van de stad op een laagdrempelige manier uit te nodigen in de moskee. “Zolang als ik me kan herinneren doen we het al, misschien wel tien of twintig jaar”, vertelt Yilmaz.

De verbinding tijdens het evenement spreekt hem het meest aan. “Sommige omwonenden stappen niet zo makkelijk bij ons binnen en dit is een laagdrempelige manier om dat wel te doen”.

Positieve reacties

De reacties op de vorige edities van het Turks Festijn zijn volgens Yilmaz erg positief geweest. “Veel bezoekers komen jaarlijks terug en vragen meteen wanneer de volgende editie is.” In het afgelopen jaar was de belangstelling extra groot vanwege de opening van hun nieuwe moskee.

Op het terrein aan de Tureluurshof staat op 6 en 7 mei ook een springkussen voor de jongste inwoners. “Bezoekers kunnen ook de Turkse cultuur proeven met hapjes en drankjes.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405