Daan (10) en Joey (11) regelen ‘interland’ tegen jonge vluchtelingen uit Avenhorn

11 juli 2023 21:16
Bron: Jeroen Floris / RKEDO

Alleen maar lachende gezichten tijdens een bijzondere wedstrijd van RKEDO JO11-1. Spelers Daan Otter (10) en Joey Beuling (11) wilden graag een wedstrijd spelen tegen de jeugdige vluchtelingen uit de noodopvang, die naast de club worden opgevangen. “Ik wilde ze helpen.”

Joey kwam op het idee, samen met zijn maatje Daan. “De vluchtelingen worden naast de club opgevangen. Ik zie vaak die tenten staan en dan denk ik: ze hebben helemaal niets. Daarom wilde ik ze helpen. En dacht ik: misschien willen ze wel tegen ons voetballen.”

Jeroen Floris is coach van de jongens van RKEDO JO11-1. Hij heeft de oefenwedstrijd verder opgepakt en spreekt op voorhand van een ‘interland’. Met een knipoog, uiteraard. “Mooi initiatief van de jongens, toch? Onze jongens willen altijd wel voetballen en voor de kinderen uit de noodopvang is het een mooi uitje. Ik begreep dat ze al twee weken aan het trainen waren.”

Fanatiek

Een paar uur later wordt er fanatiek gevoetbald, zeker door de jonge vluchtelingen uit onder meer Syrië en Eritrea. Eerst 8 tegen 8, volgens de regels, maar van een gelijke strijd is weinig sprake. “Dus uiteindelijk deed iedereen mee en was het volgens mij 16 tegen 8. Er deden verschillende spelertjes van 5 of 6 jaar mee. Ach, wat maakt het uit? Ze hebben lekker gevoetbald en ik heb alleen maar lachende gezichten gezien.”

RKEDO in actie

De supporters – veelal ouders van de jeugdige vluchtelingen – lieten zich langs de lijn goed horen. Coach Jeroen: “Dat zorgde voor een heel leuke sfeer. Uiteindelijk was het iets van 18-2 voor ons, maar daar gaat het niet om. Gelukkig hebben ze nog twee keer kunnen scoren. Het was heel geslaagd.”

Na afloop mochten er nog strafschoppen worden genomen op Joey, die de keeper van RKEDO is. “De meeste spelers waren nogal klein, dus die penalty’s liet ik expres door”, aldus de keeper en initiator.  

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844