Dagbesteding De Carrousel krijgt bakfiets van initiatief Fietsjes voor Minima

20 januari 2023 14:55
Bron: Aangeleverd

Het initiatief ‘Fietsjes voor Minima‘ van Jan en Lida Kooijman uit Zwaag, kreeg van een donateur een tweedehands bakfiets aangeboden. Op vrijdag 13 januari plaatste Jan en Lida een oproep op Facebook voor scholen, kinderdagverblijven of stichtingen. Uit de zeventien gegadigden werd uiteindelijk dagbesteding De Carrousel uit Hoorn gekozen. Afgelopen donderdag werd de bakfiets uitgereikt.

“Wij kregen ook veel individuele aanmeldingen op ons bericht, wel meer dan honderd! Maar ons idee was om de fiets te schenken aan een school of stichting”, laten Lida en Jan weten. Er kwamen onder andere ook aanmeldingen van scholen uit Bovenkarspel, Wognum, Medemblik en Zwaag. Middels een loting werd besloten waar de bakfiets heen zou gaan.

De gelukkige winnaar is dagbesteding De Carrousel uit Hoorn. “Die werd opgegeven door Alie de Vries, omdat haar zoon op deze school zit”. Dit is een dagbesteding voor kinderen met een verstandelijke beperking. “De bakfiets komt dus zeker goed terecht. Daar zijn wij ontzettend blij mee!”, reageren Lida en Jan enthousiast.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405