Dagelijks honderden trucks meer over A9 door verbod vrachtverkeer A7-brug bij Purmerend

7 mei 2024 18:24
Bron: NH Media

Vanwege de afsluiting van de A7-brug bij Purmerend voor vrachtverkeer is het op de A9 flink drukker dan normaal. Dat levert volgens Rijkswaterstaat vooralsnog geen problemen op, al kunnen die na de meivakantie mogelijk wel ontstaan.

Verkeer op A9 bij Amstelveen

Het gaat dagelijks om honderden vrachtwagens per rijrichting, licht de woordvoerder toe. In totaal gaat om 6 à 8 procent van het totale verkeersaanbod. In de ochtendspits is er vooral extra aanbod op het traject tussen Alkmaar en Holendrecht, dus van noord naar zuid. In de avondspits is het drukker van zuid naar noord.

Het extra verkeersaanbod op de A9 is vergelijkbaar met dat op de provinciale wegen N242 (tussen Alkmaar en Middenmeer) en de N247 (tussen Hoorn en Amsterdam). Ook op die wegen – die tot het zogeheten onderliggende wegennetwerk van de A7 horen – rijden dagelijks in beide richtingen honderden trucks meer dan gebruikelijk.

Al die extra vrachtwagens zorgen nog niet voor meer of langere files, maar dat kan nog voorkomen. “Het verbod is ingegaan tijdens de meivakantie”, aldus de woordvoerder, “dus mogelijk wordt het na de meivakantie nog drukker. We blijven het de komende tijd monitoren.”

Amstelveen

Omdat de A9 bij Amstelveen wordt verbreed, is dat stuk extra gevoelig voor meer verkeersdrukte. Omdat veel mensen er naar verwachting morgenavond op uit trekken voor een lang Hemelvaart-weekend, moet je dan rekening houden met extra drukte, waarschuwt Rijkswaterstaat op X.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844