Dak van Intermaris-flat in Hoorn waait weg door storm Eunice: “Ligt daar een stuk”

18 februari 2022 18:42

Het dak van een Intermaris-appartementencomplex aan de Liornestraat in Hoorn-Noord is door de storm Eunice compleet weggewaaid. Er vielen geen gewonden, maar stukken van het dak kwamen wel op twee auto’s terecht. Een oplettende buurtbewoonster filmde vanuit haar raam het incident live en is hieronder terug te zien. 

De politie heeft een ruim gebied rondom de flat afgezet, waardoor slechts een deel van de Liornestraat bereikbaar is voor voetgangers. Linda Kat van veiligheidsregio Noord Holland Noord, laat weten dat de ongelukkige bewoners van de bovenste woonlaag niet terug naar huis kunnen. “Zij overnachten vannacht in een hotel”, aldus Kat.

De brandweer en woningcorporatie Intermaris hebben zojuist bepaald dat de bewoners van de onderste twee woonlagen van het appartementencomplex in de woningen kunnen blijven. Het gebied waar de dakbedekking is neergekomen blijft nog afgesloten.

Losse daken

Eerder vanmiddag zat ook al een deel van het dak van de flat los. Een toegangsdeur van het complex was toen ook afgezet met rood lint, net als een aantal parkeerplaatsen in de buurt.

Woningcorporatie Intermaris laat weten dat het dak door de schade niet meer waterdicht is en de bewoners van de bovenste verdieping voor in ieder geval vannacht ondergebracht worden in Van der Valk Hotel in Hoorn. 

Dak van flat afgewaaid in Hoorn

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405