Venhuizer Mark Laan en zijn team staan tiende in Dakar Rally: “Hele belevenis”

4 januari 2022 13:05

Het Firemen Daka team van Venhuizer Mark Laan staat op de tiende plek in het klassement van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Gister finishde het team als veertiende. “Het ging buitengewoon goed”, vertelt Laan op WEEFF Radio. Middels een videoverbinding gaf hij een korte rondleiding tussen de brandweertrucks. 

Laan is niet ontevreden over zijn tiende plaats. “Het ging eigenlijk buitengewoon goed.” Eerder vertelde hij dat het team, met de moordende concurentie van dit jaar, op z’n minst hoopt te finishen. Vorig jaar moest het team voortijdig stoppen, na een zware crash. 

Laan, de navigator van het brandweermannenteam, vervolgt: “Het is een hele belevenis, je kunt je niet voorstellen wat er gebeurt in zo’n truck.” De sfeer in het team is in ieder geval gemoedelijk. “We zijn allemaal brandweermannen, dat vind je terug in de samenwerking. Het is lachen met elkaar, echt een leuk team.”

De volgende etappe wordt grotendeels gereden op stukken zand, maar richting het einde van de week krijgt het team te maken met stenen en zand. “Dat is zwaarder en moeilijker, met meer kans op lekke banden.” De rally duurt nog tot 14 januari. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405