Daling aantal positief geteste personen op corona zet door in West-Friesland

14 september 2021 17:20

Het aantal mensen in West-Friesland dat de afgelopen twee weken positief testte op corona, is gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die de West-Friese redactie met hulp van LocalFocus inzichtelijk maakte.

In de afgelopen twee weken werden 289 West-Friezen positief getest op het coronavirus. In deze periode meldt het RIVM een ziekenhuisopname en geen overlijdens in de regio die aan covidgerelateerd zijn. Het aantal besmettingen was minder dan in de vorige twee weken, toen 342 een positieve uitslag kregen op hun coronatest.

De gemeente Hoorn telde in de afgelopen twee weken de meeste positieve testen, namelijk 122. Dit is een ongeveer een kwart minder dan de voorgaande periode, toen 164 mensen een positieve testuitslag kregen.

Met twaalf positief geteste inwoners kende de gemeente Opmeer het laagste aantal van de afgelopen periode. Dit betekent een halvering ten opzichte van de twee weken hiervoor, toen 25 mensen positief werden getest op corona.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844