Baanbrekende expositie in Hoorn

22 augustus 2021 23:55
De Baanbreker Enkhuizen - expositie in De Boterhal Hoorn

De Baanbreker in Enkhuizen biedt mensen met een zorgindicatie een creatieve dagbesteding. John Wallaart is een van die kunstenaars.

Hij legt uit dat De Baanbreker niet alleen met materialen ondersteunt:”Het fijne is ook dat er altijd begeleiding is als er emoties naar boven komen.” Achtentwintig kunstwerken van verschillende kunstenaars die actief zijn binnen De Baanbreker zijn nu te zien in De Boterhal in Hoorn.

Van John zullen twee olieverfschilderijen op doek te zien zijn. Voor elk van de werken is gebruik gemaakt van een andere techniek. Hoewel behorend tot het impressionisme geeft John Wallaart er zijn eigen draai aan:”Ik gooi er flink wat verf op. Daardoor krijg je een wat voller geheel.” De expositie ziet Wallaart als een grote erkenning.

Letterlijk een baanbrekende expositie

De expositie is nu al te bezoeken. “Hierbij loop je tegen de schilderijen aan. Het breekt je baan,” aldus Wendy Veerbeek die de expositie vanuit De Baanbreker begeleidt. Het is dus in meerdere opzichten een baanbrekende expositie van over het algemeen West-Friese kunstenaars. Zondag 29 augustus zullen een aantal kunstenaars aanwezig zijn in De Boterhal. Een bezoek tijdens deze middag dient te worden gereserveerd via info@boterhal.com.

Het complete gesprek met Wendy Veerbeek en John Wallaart is onderstaand terug te luisteren.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Acryl op doek: Bert van Baar, Larissa Böhm, Bernard van den Bos, Barry Gol, Nina Renes Kale, Jojanneke Steijger, Julia Zagoel.
Olieverf op doek: Piet Buijsman, Marcel de Jong, John Wallaart, Josje Wildeboer.
Driedimensionaal: Wilma van den Berg (keramiek), Tineke Sminia (keramiek en olieverf op doek), Madeleine Soute (objecten), Eric Stavenuiter (sculpturen)

Foto: Tineke Sminia – vazen

Uitzending – 18 augustus 2021

Beluister het gesprek met Wendy Veerbeek en John Wallaart over de expositie van De Baanbreker (Enkhuizen) in De Boterhal in Hoorn.

De Baanbreker exposeert in Hoorn

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405