De beste behandeling verschilt per patiënt. Maar hoe te kiezen?

25 november 2022 14:30
Dijklander Ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis biedt ondersteuning aan patiënten bij het maken van de behandelingskeuze. Iedere patiënt is namelijk anders en wat de beste behandeling is verschilt per patiënt. Elke behandeling heeft daarbij voor- en nadelen.

Mieke Flipse-Kooij is Verpleegkundig Specialist en ondersteunt patiënten bij het maken van de keuze. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de keuzehulp. “Dit is een hulpmiddel om te kunnen besluiten of je met een behandeling instemt of dat je een alternatief wil. Onlangs is dit uitgebreid naar de osteoporose, de botontkalking”, vertelt Mieke Flipse-Kooij.

“Je kunt ook voorstellen dat er geen behandeling ingesteld wordt. Het is mijn taak om zo goed mogelijk voor te lichten zodat iemand een goede keus kan maken. Dat is best veel informatie in een spreekuur van circa 20 minuten. Dus dan sturen we per beveiligde mail de keuzehulp op. Dit bevat een menu met vragen en stellingen om je keuze mee te bepalen.”

Beluister onderstaand het gesprek met Mieke Flipse-Kooij

Uitzending – 19 november 2022

Het Dijklander Ziekenhuis biedt ondersteuning aan patiënten bij het maken van de behandelingskeuze. Beluister het gesprek hierover met Verpleegkundig Specialist Mieke Flipse-Kooij.

Dijklander Ziekenhuis biedt ondersteuning bij behandelingskeuze

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405