De Karavaan organiseert theatrale drive through Brandstof

1 juni 2020 22:10

Elke zomer reist het Karavaan festival door de regio. Dit jaar gooit het corona virus roet in het eten.

“Karavaan Festival hebben we helaas moeten afgelasten,” vertelt Els Schipper aan WEEFF Radio. “Maar omdat we niet stil kunnen zitten hebben we de theatrale drive through ‘Brandstof‘ bedacht. Je vertrekt vanuit huis in je eigen auto naar De Drukkerij in Alkmaar. Daar rijd je naar binnen langs theater op diverse plekken in het gebouw.”

Els Schipper benadrukt dat het een voorstelling voor volwassenen is. “De thema’s zijn daar ook op afgestemd.”

Drive in is iets anders dan drive through

Je ziet nu veel drive in initiatieven. Het verschil bij De Karavaan is dat je niet naar binnen rijdt, stil staat en een voorstelling krijgt. “Je rijdt zelf door het pand en onderweg krijg je op verschillende plekken theater scenes voorgeschoteld.” legt Els uit. “Het zijn theatersolo’s. Maar daarin gebeurt heel veel. Met muziek, special effects en rekwisieten.”

De Karavaan is corona proof voor en achter de schermen

Zowel voor als achter de schermen gebeurt alles volledig coronaproof. Zo starten er maar zes auto’s tegelijk. “Elk kwartier start er een nieuwe route. We spelen dus heel erg vaak.” Een regisseur zorgt dat de verschillende theatersolo’s met elkaar verbonden zijn. “Elke acteur heeft zijn eigen kleedkamer en toilet. Dat moet natuurlijk nu in corona tijd.”

Theatermarathon

Er wordt van 4 juni tot en met 14 juni op donderdag, vrijdag en zaterdag gespeeld van 14.00 tot 21.00 en op zondag van 11.00 tot 17.30. “Het is een niet bestaande voorstelling waar we nu heel hard voor aan het repeteren zijn. Elke scene gaat diep op de materie in en is op het lijf geschreven van een acteur.”

Voor de acteurs wordt het dus een theatermarathon. “Maar iedereen vindt het heel fijn om weer wat te kunnen doen. Iedereen heeft heel lang moeten stil zitten en heeft er dus heel erg veel zin in.”

Foto: Google Maps

Uitzending – 27 mei 2020

Els Schipper licht de drive through voorstelling 'Brandstof' van De Karavaan toe.

De Karavaan drive through voorstelling Brandstof

Vooraf reserveren via de website www.karavaan.nl/voorstellingen/brandstof is verplicht. De ticket controle geschiedt op basis van het nummerbord van de auto. De voorstelling van zaterdag 6 juni (14:00 - 21:00) is al helemaal uitverkocht. En ook voor vrijdag 5 en zondag 7 juni gaat de kaartverkoop al snel.