De koopkracht daalt waardoor de vraag naar deze ‘weg-geef-fietsen’ groeit

19 augustus 2022 18:30

De koopkracht in Nederland daalt dit jaar met zeven procent. Dat meldt het Centraal Planbureau. Een flinke klap om te verwerken. De Stichting Kinderfietsjes Actie uit Zwaag, die gratis fietsen regelt voor mensen die dat niet kunnen betalen, houdt dan ook rekening met een sterke groei van het aantal klanten.

Daarmee wordt de trend voortgezet die al een jaar geleden werd ingezet, vertelt voorzitter Paul Buis van de stichting aan NH Nieuws. In de loods van de stichting op het terrein van voetbalclub HSV in Zwaag, staan op dit moment ongeveer honderd opgeknapte fietsen te wachten op een nieuwe eigenaar(tjes).

“Over een week of twee zijn die allemaal weg”, zegt Buis tevreden. Sinds vorig jaar is het aantal fietsen dat hij verstrekt aan minima verdubbeld. De teller staat nu op 3051. 

Donaties

De stichting, die draait op vrijwilligers, moet het hebben van donaties. Sponsors geven geld, fietsen of lenen aanhangwagens uit en particulieren doneren fietsen en geld aan de stichting.

De fietsen gaan naar mensen met een smalle beurs en dat aantal loopt alleen maar op, verwacht Paul Buis: “De energieprijzen stijgen en de oorlog in Oekraïne zijn bedreigingen die zorgen voor financiële zorgen bij de mensen.” Wil je ook helpen, zoek dan contact op met de stichting via de Facebookpagina.

Stichting Kinderfietsjes Actie

Feest

Op 10 september wordt voor genodigden groots gevierd dat er drieduizend fietsen aan minima zijn uitgereikt. Intussen is de feestcommissie door de feiten ingehaald, want de teller staat inmiddels al op 3051. Des te meer reden om feest te vieren. Dat gebeurt dan ook op het terrein van HSV Sport in Zwaag.

Van 11.00 tot 15.00 uur zijn er allerlei activiteiten op het terrein. Er is een springkussen en er zijn hapjes. En als kers op de taart komt Karin Bloemen, ambassadeur van de stichting, twee fietsen uitreiken aan twee kinderen die gevlucht zijn uit Oekraïne.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405