De Liefdesspion: nieuw boek van Robert Vinkenborg en Selma van Dijk

31 juli 2020 00:33
De Liefdesspion

‘De Liefdesspion’ is de titel van het boek dat Robert Vinkenborg samen met Selma van Dijk heeft geschreven. Het is gebaseerd op authentiek briefmateriaal en haar boek ‘Als De Waarheid Een Leugen Wordt’.

“Het is een waargebeurd verhaal,” laat Robert Vinkenborg aan WEEFF Radio weten. “Over een vrouw die een fantastische man ontmoet. Een psycholoog waarmee ze een hele mooie, liefdevolle relatie krijgt. Maar uiteindelijk verandert er iets. Er gebeuren vreemde dingen. Waarbij je je kunt afvragen of zij achterdochtig is of dat er meer met die man aan de hand is.”

“Hij wordt beschoten en moet vluchten. Leeft de man in een wereld van geheim agenten of is de vrouw niet in staat de man te accepteren zoals hij is?”

‘De Liefdesspion’ beschrijft het verhaal van twee kanten

Het is een verhaal dat zich in Nederland heeft afgespeeld. “Er zijn zelfs rechtszaken over geweest. Uiteindelijk blijkt dat een van de twee heel erg fout was.” Het spannende liefdesverhaal beschreef Selma van Dijk al in haar boek ‘Als De Waarheid Een Leugen Wordt’. “Maar op een gegeven moment ben ik in het bezit gekomen van honderden brieven van de man. Dat heb ik gebruikt zodat je het verhaal van twee kanten hoort.

“Om het verhaal meer diepgang te geven ben ik ook gebeurtenissen gaan onderzoeken. Ik herkende een beetje wat hier aan de hand was en er kwamen meer van dit soort mannen op mijn netvlies. Narcistische, giftige daders. Het zijn relaties die in het begin te mooi om waar te lijken zijn. De vrouwen worden op handen gedragen en hebben zich nooit zo goed begrepen gevoeld.”

Tips om foute mannen te herkennen

In gesprek met forensisch psychiater Jan Hendriks is Robert Vinkenborg gekomen tot een aantal tips hoe je dit soort daders zou kunnen herkennen. Dit als een essay toegevoegd aan het boek. “Wat vrouwen weerhoudt om hulp te zoeken is schaamte. Maar dat hoeft helemaal niet. Want die daders weten precies wat ze doen. Die hebben jouw bewust naar dit gevoel geleidt. Dit boek kan helpen dat te herkennen en helpen uit zo’n situatie te komen.”

Voor een verfilming van het boek ‘De Liefdesspion’ is al beginnende belangstelling. “Er wordt serieus uit de filmwereld meegelezen.”

Uitzending – 1 augustus 2020

De Hoornse auteur Robert Vinkenborg schreef samen met Selma van Dijk het boek 'De Liefdesspion'. Het bevat tips hoe foute mannen te herkennen.

De Liefdesspion

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844