De Meij tipt college: “Help ondernemers naar een A-locatie in Hoornse binnenstad”

5 juni 2023 09:54
Chris de Meij

Samen met ondernemers werken aan een actieplan voor de Hoornse binnenstad. Dat is wat de gemeente Hoorn afgelopen week voor ogen had. Door een verkeerde focus op de hiervoor georganiseerde bijeenkomst kwamen de goede intenties echter niet uit de verf, concludeert raadslid Chris de Meij.

“Je hoeft een ondernemer niet uit te leggen dat hij door samenwerking verder komt. Dat zit namelijk in de genen van een ondernemer”, vertelt het raadslid. “Een ondernemer heeft behoefte aan concrete stappen die de bereikbaarheid van de stad op peil houden en de leegstand tegengaan.”

De Meij pleit voor een evaluatie van afspraken, die voortkomen uit de in 2015 afgesloten Retaildeal. “Alle gemeenten staken daarvoor de handen in elkaar om samen met ondernemers en makelaars te kijken hoe de binnenstad levendig te houden.” Een eerste stap is wat hem betreft ondernemers te helpen met het verplaatsen van hun onderneming naar een A-locatie.

Het voornemen het parkeerterrein aan het Pelmolenpad op te heffen vraagt wat hem betreft ook om duidelijke antwoorden. “Want waar gaan al die parkeerplaatsen naar toe? Mooi dat er allemaal woningen komen, maar waar moeten de bezoekers van de stad in het vervolg naar toe?”

Samen met de PvdA, De Realistische Partij en Fractie Tonnaer zijn vragen gesteld aan het Hoornse college. “Om duidelijkheid te krijgen over wat er volgens het college concreet moet gebeuren om de binnenstad weer levendig te krijgen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405