De Nederlands kampioen 6-dans komt uit Hoorn

1 november 2021 09:36

Thymen en Rosa uit Hoorn hebben op de Holland Masters in Rotterdam de eerste plaats behaald en zijn daarmee Nederlands Kampioen 6-dans geworden. “De Holland Masters is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de Nederlandse bond en de wereldfederatie. Het is een open wedstrijd. Iedereen kan er zich voor inschrijven,” vertelt Thymen.

De zes uit te voeren dansen zijn over twee disciplines verdeeld. “In de ballroom dans zijn er de Engelse Wals, Tango en Quickstep. En daarnaast de latin dansen Cha Cha, Rumba en de Jive.” Na een voorronde konden Thymen en Rosa direct door naar de finale. Ook die werd gewonnen.

Twintig uur training per week

De overwinning kwam niet geheel uit de lucht vallen. “We trainen elke week twintig uur voor dit resultaat,” laat Thymen weten. Tijdens de corona lockdown vonden de trainingen online plaats. “Dat was wel lastig.”

Komend weekend vindt het NK in Dalfsen plaats. Ook hier gaan Thymen en Rosa weer voor het hoogst haalbare. Helemaal in eigen hand hebben ze dat echter niet. “Het blijft een jurysport.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
šŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
šŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
šŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
šŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405