De Nibbikker kermis keert terug naar het centrum van het dorp: “Alle betrokken waren blij”

20 juni 2024 22:04
Bron: Mariël Kolmschot

De kermis in Nibbixwoud is weer terug op haar oude stek. De tevredenheid bij de bewoners is groot nu de kermis weer op haar oorspronkelijke locatie op De Ganker en Dorpsstraat staat. “Nu komen er ontzettend veel mensen op af. Dat was op de lokatie De Dres niet zo. Het hele dorp is nu blij. En wij maken weer winst”, vertelt kermisexploitant John van Dam.

De afgelopen zeven jaar heeft de kermis in Nibbixwoud het zwaar gehad. Dat had grotendeels te maken met de afgelegen locatie waarop de kermis stond: het parkeerterrein van het sportcomplex De Dres. “De bewoners wisten daarom de het kermisterrein minder goed vinden,” beweert van Dam. “De exploitanten dreigden af te haken”.

Lokale ondernemer Herman op den Kelder, geboren en getogen in Nibbixwoud, besloot in actie te komen. Met het kermiscomité, de Dorpsraad en vertegenwoordigers werd de lobby voor terugkeer naar het centrum ingezet. In april werd de de vergunning voor de oude én nieuwe locatie verleend.

“Wij ontvingen van deze partijen unaniem steun om ons initiatief door te zetten,” licht op den Kelder toe. “Tegelijkertijd zijn er nieuwe leden vanuit die partijen toegetreden tot het kermis comité. Dat heeft – samen met de drukbezochte borrels, georganiseerd door de jongeren van Nibbixwoud, nieuwe aantrekkingskracht opgeleverd voor publiek van alle leeftijden uit Nibbik en omgeving”.

Iedereen tevreden

Het afgelopen weekend stond de kermis dus weer in het dorp. Kermisexploitant van Dam: “Dat was een feest. Het sfeertje was ontzettend goed. De horeca en attracties draaiden als vanouds. In de voorgaande jaren maakten we geen winst, maar dit jaar staan we weer in de plus.”

Burgermeester Michiel Pijl had de eer om de kermis officieel te openen, geheel volgens de wens van het kermis comité. “We wilden de kermis weer een frisse start geven, vandaar dat we de opening door de burgermeester belangrijk vonden”, aldus Op den kelder.

Toekomst rooskleurig

Zo lijkt de toekomst van de kermis rooskleurig. Inmiddels is bekend geworden dat ook volgend jaar de kermis mag worden georganiseerd in het dorpscentrum van Nibbixwoud. “Want tja,” constateert Op den Kelder,” iedereen was het erover eens dat de kermis van Nibbik in het centrum van het dorp behoort.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844