De opvallendste verhalen van NH Sport: Bloemkolenkoning Ruud Slagter op zoek naar de eindstreep

28 december 2022 07:30
Bron: Martijn Kramer

De laatste dagen van 2022 staan bij NH Sport in het teken van terugblikken. Welke reportages, verhalen en momenten verdienen het om nog één keer in de spotlights te zetten? Vandaag: een reportage over Ruud Slagter, laatbloeier in het peloton van de marathonschaatsers, met als bijnaam de Bloemkolenkoning.

Het rondreizende Marathon Cup-circus kent vijftien wedstrijden door het hele land. Zaterdag 26 november strijken de schaatsers neer op ijsbaan De Westfries in Hoorn.

Eén van de deelnemers is de 26-jarige Ruud Slagter. De inwoner uit Lutjebroek schaatste de afgelopen jaren in de beloftendivisie en won daar regelmatig wedstrijden. De overstap dit jaar naar de A-divisie is daarom niet onlogisch. Maar na deze mooie stap omhoog lukt het Slagter slechts één keer om een marathon uit te rijden.

Hoe dat komt? In bovenstaande reportage vertelt de Bloemkolenkoning dat de combinatie van schaatsen en zijn fysieke werk op het platteland als bloemkoolteler zijn tol eist. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405