De Zomerschool 2020 voor 50-plussers gaat van start

9 juli 2020 11:48
De Zomerschool

Stichting Netwerk Hoorn en Mee & de Wering Hoorn maken de jaarlijkse zomerschool voor 50-plussers mogelijk. Op 13 juli gaat dat van start. Ruim anderhalve week lang worden er veel verschillende workshops, activiteiten en cursussen georganiseerd.

“Mensen kunnen nieuwe dingen leren en leeftijdsgenoten ontmoeten”, vertelt Marieke Harder van Mee & de Wering Hoorn aan WEEF Radio. “Het programma is heel divers.”

De activiteiten

Marieke vertelt dat ze elk jaar een nieuw programma met nieuwe activiteiten proberen aan te bieden. “We hebben natuurlijk ook de oude klassiekers die bekend zijn bij de mensen.” Een aantal van de populairste activiteiten: “Het buurtrestaurant, het fietsen en de wijnproeverij, het leren beeldbellen met WhatsApp, wandelen in de wei, talent ontdekken en een excursie naar jam en Zo.” Dat is een lokaal bedrijf in Oosterblokker. Mensen kunnen daar onder andere een eigen honingzalf maken en krijgen een rondleiding langs de fruitbomen.

Lokale bedrijven betrekken

Het betrekken van lokale bedrijven bij de zomerschool proberen ze dit jaar meer te doen. Dit vanwege de coronacrisis. “Juist om daar de samenwerking mee op te zoeken in deze moeilijke tijd en om hen ook een podium te geven.” Een workshop die te maken heeft met de coronacrisis, is het videobellen via WhatsApp. “In coronatijd is gebleken hoe belangrijk dat is voor mensen. Het kan eenzaam zijn op het moment dat ze digitaal nog niet zo wijs zijn.”

De coronacrisis  

De anderhalve meter afstand speelt bij de activiteiten natuurlijk ook een rol. “Dat is bij ons ook erg belangrijk. Dat maakt dan ook dat er bij sommige activiteiten wat minder deelnemers kunnen meedoen dan voorgaande jaren. We hebben echt die gezondheid te waarborgen.” Marieke legt uit dat er volgens de richtlijnen van het RIVM gehandeld wordt. “We vragen ook dat mensen daarin ook goed voor zichzelf zorgen.”

De reacties op het deelnemen waren vanwege de coronacrisis nog divers. “Wij waren zelf heel nieuwsgierig naar hoe het zo lopen met de aanmeldingen. Er is natuurlijk een groep die best terughoudend is en het heel spannend vindt.” Zo vertelt Marieke over een vrouw die aangaf pas in september weer activiteiten in groepsverband te willen doen. “Een ander zij juist weer dat diegene stond te springen om weer andere mensen te ontmoeten. Dus dit is dan een leuke kans.”

Uitzending – 1 juli 2020

Marieke Harder van Mee & de Wering Hoorn vertelt over de zomerschool voor 50-plussers.

5898

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405