Deel Hoornse inwoners kampt met psychische klachten door de aangekondigde maatregelen

15 november 2021 16:13

Afgelopen vrijdagavond heeft het kabinet de invoering van 2G-beleid bekendgemaakt. Hierop vooruitlopend heeft De Realistische Partij een brief gestuurd naar het Hoornse college. “De landelijke overheid maakt beleid waar je als raadslid zoveel aan zou willen doen. Maar de bevoegdheid ligt er nu eenmaal niet,” aldus Menno Jas. “We krijgen berichten van Hoornse inwoners die somber en zelfs depressief worden van de aangekondigde maatregelen.”

Menno Jas begrijpt dat er inwoners zijn die vraagtekens zetten bij het beleid. “Het merendeel van de Nederlanders is gevaccineerd. Toch zijn de dagelijkse besmettingscijfers nog nooit zo hoog geweest. Ergens gaat er iets niet goed. Testen voor Toegang is voor 1,1 miljard uitgerold en dat komt nu te vervallen. Er zijn miljoenen, zo niet miljarden uitgegeven aan extra BOA’s. Maar geen één ziekenhuisbed.”

DRP heeft het college gevraagd de signalen die zij binnenkrijgen over de mentale gezondheid van de Hoornse inwoners over te brengen aan het demissionair kabinet in Den Haag. De partij overweegt ook nog vragen te stellen over de manier van handhaven. “Laten we vooral voor elkaar zorgen en met elkaar blijven lachen. Gevaccineerd of niet. En elkaar daarover niet te veel veroordelen.”

Uitzending – 13 november 2021

Een deel van de Hoornse inwoners kampt met psychische klachten door de aangekondigde maatregelen. Beluister het interview met Menno Jas, fractievoorzitter van De Realistische Partij.

Deel Hoornse inwoners kampt met psychische klachten door de aangekondigde maatregelen

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844