Deine Festival in Venhuizen breidt uit: ‘Vrijmibo op Champions League niveau’

21 maart 2023 22:02
Bron: Deine Festival

Voorafgaand aan de zesde editie van het Deine Festival op 15 juli vindt er een nieuw evenement plaats. ‘De Zomerborrel’ is volgens de organisatie een laagdrempelig event voor een breed publiek. Marcel Ott, een van de organisatoren van het festival, omschrijft de Zomerborrel als een ‘Vrijmibo op Champions League niveau’.

Het Deine Festival is een vrijgevochten festival in Venhuizen met vier podia, waaronder een dragqueen podium. Het festival biedt een plek voor allerlei soorten dance muziek. “Ons festival staat in de regio bekend om het originele entertainment, waaronder de erotische bioscoop,” aldus Ott. De organisatie is dus niet bang om te shockeren en laat zich inspireren door andere festivals.

“Na vijf succesvolle jaren van het Deine Festival hebben wij nu voldoende ruggengraat om het evenement uit te breiden met een nieuwe dag.” De Zomerborrel van vrijdag 14 juli is bedoeld voor een breed publiek. “Het is een ander type evenement, maar wel op hetzelfde terrein.” Ott benadrukt dat ze laagdrempelig willen blijven qua concept, muziek en entreetickets. Het festivalterrein zal vrijdag om 16:00 uur al open gaan, waardoor de organisatie het evenement ziet als een grote vrijdagmiddagborrel die doorgaat tot in de late uurtjes.

Een mix van genres

Op vrijdag zijn er twee podia, met onder andere de ‘Gas op de Lolly Stage’ met verschillende DJ’s. Op het andere podium zullen vooral coverbands, zangers en andere live-acts optreden. WEEFF kreeg de primeur qua artiesten voor de Zomerborrel, waaronder de Rolling Stones coverband Gimme Shelter, een ABBA tribute band, rapper Sjaak en volkszanger Jeffrey Heesen.

De kaartverkoop voor het Deine Festival begon vorige maand en de kaartverkoop voor de Zomerborrel gaat aankomende zaterdag van start.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405