Derde Pinksterdag in Venhuizen: “Iedereen is vrij, harddraverij en laatste dag kermis”

30 mei 2023 20:00

Derde Pinksterdag, ook wel Pinkster3 genoemd is voor velen onbekend maar een begrip in het West-Friese dorp Venhuizen. Al sinds 1960 is deze dag traditie en is er harddraverij in het dorp, haaks op de kermis. In de ochtend bemachtigen de ietwat brakke Venhuizers hun plekje langs de 275 meter tellende kortebaan, dit jaar voor het eerst aan de Twijver. 

Venhuizers die wonen aan het Twijver zitten eerste rang en maken het gezellig voor de deur. Vrienden en familie zijn welkom en er wordt al vanaf 8.00 uur ’s ochtends ingedronken. Vanaf half één wordt er ingezet op paarden en half twee gaat de draverij van start. “Het is gewoon traditie, gezellig met vrienden familie” verteld een inwoner van Venhuizen. “De één geeft een borrel, bij de ander kan je een happie eten, gezellig wat drinken met elkaar.”

Extra vrije dag

Kinderen uit Venhuizen zijn vandaag een extra dag vrij, zelfs al je op een school in een nabijgelegen dorp zit, heb je als inwoner van Venhuizen vandaag de mogelijkheid om naar de kermis of harddraverij te gaan. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844