Désirée te Nuijl schrijft boek ‘De Tijd Stond Stil’: Over de verbijstering dat de wereld gewoon doordraait

21 december 2022 12:05

‘De Tijd Stond Stil’ is de titel van het boek dat geschreven is door Désirée te Nuijl. Ze woonde meer dan twintig jaar in Hoorn. “Ik ben reeds zwaar in de pensioengerechtigde leeftijd terecht gekomen”, vertelt ze. “Mijn hele leven heb ik in de filmwereld gewerkt. Op de set, op het productiekantoor en ik heb les gegeven op de Filmacademie en de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. In Curaçao heb ik het jeugdjournaal daar opgericht.”

Er was nog één wens: een boek schrijven. “Ik had een idee en een verhaallijn die ik wilde volgen. Maar toen ik begon te schrijven ging mijn fantasie met me op hol. Het is niet autobiografisch maar een quilt van ervaringen van mezelf en van anderen.”

Het boek gaat over vrouwen van eind 50 die op een kruispunt in hun leven staan. “Is er nog leven na de overgang vragen ze zich af.” Beluister onderstaand het volledige gesprek met Désirée te Nuijl om meer te weten te komen over de hoofdpersoon Anne die worstelt met PTSS. Volgens GGZ psycholoog Lotus Verhoeven een boek dat een groot trauma op een mooie manier weergeeft.

Uitzending – 17 december 2022

Désirée te Nuijl heeft het boek 'De Tijd Stond Stil' geschreven. . Volgens GGZ psycholoog Lotus Verhoeven een boek dat een groot trauma op een mooie manier weergeeft. Beluister het interview met de schrijfster.

Désirée te Nuijl schrijft boek 'De Tijd Stond Stil

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405