Dichter uit Enkhuizen straalt met twee nieuwe gedichten in bundel

5 april 2023 09:38
Jacqueline Bos

Jacqueline Bos uit Enkhuizen heeft onlangs twee nog niet eerder uitgebrachte gedichten gepubliceerd in de dichtbundel “Stralend”. De bundel is een initiatief van stichting ‘Uit je ervaring’, die elk jaar een verzamelbundel uitbrengt. Dit jaar is het thema ‘licht’.

Jacqueline Bos heeft haar gedichten ingestuurd voor een wedstrijd die door de stichting werd georganiseerd. Bos is een dichter die graag schrijft over emoties en afscheid nemen. Volgens haar hangt dit thema ook samen met licht. “Zonder het donker geen licht”, aldus Bos. Eén van haar ingestuurde gedichten gaat over dit onderwerp, terwijl het andere gedicht gaat over mensen die zich anders voordoen dan ze zijn en misbruik maken van anderen, geïnspireerd door alles wat er rondom The Voice speelde.

Eerste eigen boek

Momenteel werkt Bos aan haar eerste boek. Het schrijfproces verloopt gestaag, hoewel het boek al flink wat veranderingen heeft doorgemaakt, waaronder een geheel andere verhaallijn. Desondanks heeft Bos het grootste deel van het boek geschreven en is ze vastbesloten om het af te ronden.

Luister hieronder het volledige interview met Jacqueline Bos terug, inclusief haar voordracht van het gedicht “Vals Licht”.

Uitzending – 1 april 2023

Dichter Jacqueline Bos uit Enkhuizen heeft onlangs twee nog niet eerder uitgebrachte gedichten gepubliceerd in de dichtbundel "Stralend".

Dichter uit Enkhuizen straalt met twee nieuwe gedichten in bundel

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405