Dierenambulance redt kat onder motorkap vandaan op N506 in Hoorn

22 juni 2021 09:32

De politie en Dierenambulance Hoorn hebben vannacht op de Provinciale weg (N506) in Hoorn een acht maanden oude kat gered die onder de motorkap van een auto was gevlucht. Het dier werd door een bestuurder gevonden op de weg, waarna het onder de motorkap van zijn auto vluchtte en vast kwam te zitten.

De dierenambulance kreeg de melding om 1.00 uur binnen en kon snel aanwezig zijn om het dier te redden. Maar het bleek niet makkelijk om de kat – die klem zat onder de motorkap – uit zijn benarde positie te bevrijden, zegt Fred Perrier van de Dierenambulance Hoorn. 

“Tegenwoordig met nieuwe auto’s zitten er vaak veel kappen op ter bescherming van bepaalde onderdelen”, legt hij uit. “En die zijn dan ook nog eens per merk verschillend. Het zou voor ons te veel ruimte in beslag nemen om al dat gereedschap bij ons te hebben voor die enkele keer dat het voorkomt.”

Een buurtbewoner die ’s nachts langs de reddingsoperatie liep had dat gereedschap wel in huis en bracht het naar de medewerkers van de dierenambulance. De eigenaar van de auto kon na de reddingsoperatie zijn weg vervolgen.

Stressvol

“Het is ons gelukt om de kat eruit te halen, maar niet op een heel nette manier”, aldus Perrier. “Het katje was zelf gewond geraakt en was zo stressvol, dat we het dier er snel uit moesten halen.”

Het gewonde dier werd naar de Dierenkliniek Enkhuizen gebracht, waar het dier met een roesje in slaap werd gebracht. Hierna konden de medewerkers de chip van het acht maanden oude katje uitlezen en werd de eigenaar ingelicht.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405