Songfestivalkandidaat Joost Klein en nog tien andere namen op line-up Dijkpop

1 maart 2024 11:56
Bron: WEEFF

Het Dijkpop festival heeft vandaag tien artiesten gepresenteerd die deze zomer zullen optreden in Andijk. Naast Joost Klein staat onder andere de Britse band Kula Shaker op de line-up.

Met de woorden ‘Droom Groot’ bij de aankondiging van de zogenaamde blind-date tickets op Valentijnsdag, gaf het festival in Andijk al een hint voor één van de acts weg. De Friese artiest Joost Klein gebruikt deze woorden namelijk in een van zijn songteksten en als slogan.

Gisteren maakte Dijkpop bekend dat Joost, die Nederland in mei vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Malmö, de eerste act is die optreedt in Andijk. Het nummer ‘Europapa’ dat hij gisteren lanceerde zal zeer waarschijnlijk ook in Andijk worden gezongen.

Lokale en internationale acts

De organisatie van het festival aan de Kleingouw voegt daar vandaag nog eens tien nieuwe namen aan toe. De Britse band Kula Shaker, die in 1997 een grote hit scoorde met hun cover van ‘Hush’, komt in juli naar Andijk. Daarnaast prijken onder andere de namen Sophie Straat, Ploegendienst, Hiqpy, Peuk op de poster van dit jaar.

Met Dou Grend ünd Von Velsen en de Nozem, de ‘slechtste band van West-Friesland’ die in 2023 hun 25-jarig jubileum vierde, en de Alkmaarse Yori Swart zullen er ook artiesten uit de regio naar Dijkpop komen.

In de komende weken wordt de line-up van Dijkpop volledig gepresenteerd, en weten we wie zich bij eerdere artiesten als Racoon, K’s Choice, Wolfmother en Claude mag voegen als artiest die ooit op Dijkpop heeft opgetreden. Organisator Jochem Pennekamp geeft vanavond om 20.30 uur meer tekst en uitleg over de line-up van dit jaar op WEEFF Radio.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844