Directeur Colin van der Laan betrekt werknemers graag bij eigen bedrijf in Zwaag

2 mei 2023 11:19
Door Nico Heij
Colin van der Laan met presentator Nico Heij

De Zwaagse Colin van der Laan vindt dat je in goede en slechte tijd op elkaar moet kunnen bouwen. Als directeur van Vanderlaan BV, een bedrijf in technische dienstverlening, staat de familiecultuur en het vooroplopen in innovaties hoog in het vaandel. Hij vertelde erover in de West-Friese Estafette.

Het bedrijf is in 1941 opgericht door zijn opa. “Dat deed hij tegelijk met zijn huwelijk, dat scheelde geld bij de notaris”, vertelt Colin. “Het was uit nood geboren. Je moet toch geld verdienen. In de oorlogstijd was het dan ook nog eens makkelijker om zelf iets te beginnen. Bij een baas werken zorgde toch voor onzekerheid in die tijd.”

Colins broer heeft hem bij het bedrijf betrokken, omdat hij verkoopkwaliteiten had. Voordat Colin bij het bedrijf kwam heeft hij bedrijfswetenschappen gestudeerd, en onder andere kopieermachines verkocht. Hiermee heeft hij veel ervaring op kunnen doen.

Betrokkenheid

“Vanderlaan BV is een professionele organisatie in een informele setting, waarbij ik de familiecultuur en het vooroplopen met innovaties zeer waardevol vind”, vertelt de directeur over het bedrijf in Zwaag. Hoog in het vaandel staat, dat de werknemers betrokken zijn met waar ze mee bezig zijn.

“Iedereen is belangrijk in het bedrijf, met elkaar zorgen we ervoor, dat het bedrijf succesvol is. Je moet jezelf kunnen zijn en we moeten open staan voor nieuwe ideeën”. Sfeer is daar een belangrijk onderdeel van. “Je moet in goede en slechte tijden op elkaar kunnen bouwen.”

Nuchterheid en flair

Colin geniet van mensen, die met plezier en passie ergens mee bezig zijn. Hij houdt van de West-Friese nuchterheid, maar…. er zou een beetje Amstedamse flair bij mogen. “Dat zou de West-Fries perfect maken”, vindt hij. Colin houdt van sfeer en gezelligheid: “Als ik in een liedje een accordeon hoor, wordt het voor mij gelijk gezellig.”

Ook geniet hij van zijn gezin. Zijn kinderen voetballen bij de Hoornse voetbalvereniging Always Forward, waar Mark Luiken interim-voorzitter is. Aan Luiken wordt volgend weekend het stokje van de estafette doorgegeven.

Wil je het gehele gesprek met Colin van der Laan beluisteren? Klik dan hier.

Dit artikel is gebaseerd op De West-Friese Estafette, het programma dat op de zaterdag tussen 13 en 14 uur te beluisteren is op Weeff radio of via Weeff.nl