Directeur Recreatieschap roept op tot investeringen in recreatie West-Friesland

19 maart 2023 08:10
Bron: WEEFF

“Wij moeten blijven investeren in de recreatie in West-Friesland”, stelt Karel Schoenaker, directeur van het Recreatieschap Westfriesland. “Het aantal bezoekers neemt toe en het wordt steeds drukker. Om de kwaliteit van recreatie te waarborgen, moeten we blijven investeren”, voegt hij eraan toe.

In 2022 heeft de provincie Noord-Holland een onderzoek uitgevoerd naar het functioneren van tientallen natuur- en recreatiegebieden in Noord-Holland. Hieruit blijkt dat de recreatieve tekorten groot zijn en dat de balans tussen recreatie en natuur niet op orde is.

Werk aan de winkel

Politici hebben tijdens Het Grote Westfriesland Debat besproken of de provincie uitvoeringskracht beschikbaar moet stellen om West-Friesland te promoten als recreatieregio. Na het debat was er ook gelegenheid voor het publiek om te reageren. Schoenaker heeft van deze kans gebruik gemaakt om de partijen aan het onderzoek van 2022 te herinneren. “Helaas gebeurt het te vaak met onderzoeken dat die onderin de la eindigen. Dit leek mij een mooie kans om te herinneren aan het onderzoek en dat er echt nog werk aan de winkel is”.

Bekijk hier het interview met Karel Schoenaker tijdens Het Grote Westfriesland Debat.

Schoenaker benadrukt dat de Provincie niet alleen de portemonnee moet trekken, maar dat ze samen moeten optrekken. Hij stelt voor om creatief te kijken naar de verdeling van middelen, zoals het koppelen van middelen aan woningbouw. “In de woningbouw gaat veel geld om. Misschien is het mogelijk om een paar euro per woning in een fonds te stoppen voor groenvoorziening”. Of dit echt mogelijk is, moeten de partijen nog ontdekken.

Geen Volendam

Schoenaker merkt op dat het wel steeds drukker wordt. “Op echt drukke dagen, zie je ook hier dat het in de polder echt achter elkaar aan varen is”. Toch ervaart hij nog niet dezelfde drukte als in Volendam. Volgens Schoenaker is die grens bewaken belangrijk, maar ook lastig. “Als je ontdekt dat het zover is, dan is het al te laat”.

Zelf is de directeur van het Recreatieschap West-Friesland graag te vinden bij het recreatieterrein Egboetswater, gelegen ten noorden van Hauwert nabij Oostwoud. Maar hij kan ook genieten van een lekker drankje bij een strandtent aan de Vooroever in Medemblik.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405