Directeuren Ronduit-scholen zeggen vertrouwen op in omstreden Raad van Toezicht

17 februari 2022 13:21

Bijna alle twintig directeuren van scholen die vallen onder de scholenkoepel Ronduit Onderwijs hebben via een brief het vertrouwen opgezegd in de Raad van Toezicht. In de brief, in handen van mediapartner Alkmaar Centraal, schrijven ze dat de Raad van Toezicht zijn opdracht om intern toezicht te houden op de organisatie niet goed heeft uitgevoerd.

De Raad van Toezicht van Ronduit ligt al langer onder vuur omdat de Raad de eigen vergoedingen in zes jaar tijd verviervoudigde en leden van de Raad herbenoemd werden terwijl dat volgens de eigen statuten niet is toegestaan. Ook het schorsen van directeur Jan Zijp, die kritisch was richting de Raad van Toezicht, kon op veel weerstand rekenen.

Terugkeer Jan Zijp 

De beslissing om het vertrouwen op te zeggen is niet unaniem genomen. Van de twintig schooldirecteuren stemden zeventien voor, twee tegen, en één heeft zich van stemming onthouden. 

Wel unaniem is het vertrouwen dat wordt uitgesproken richting de directeur Onderwijs en Kwaliteit en de directeur Bedrijfsvoering. De schooldirecteuren staan ook open voor de terugkomst van de geschorste Ronduitdirecteur Jan Zijp.

Wat is Ronduit Onderwijs?

Achttien locaties voor basisonderwijs in de gemeente Alkmaar zijn aangesloten bij scholenkoepel Ronduit Onderwijs.

Ook negen Spinakervestigingen vallen onder de Ronduit Onderwijs. Hier kunnen leerlingen van 4 tot 18 jaar van Castricum tot de Kop van Noord-Holland en West-Friesland terecht voor speciaal onderwijs. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405