Directiewisseling voor Bibliotheek Hoorn

15 december 2022 14:00
Klik&Tik certificaat uitreiking van Bibliotheek Hoorn met bakfiets

Paul Groot neemt afscheid van Bibliotheek Hoorn. Na vijf jaar zal hij zijn werk neerleggen als directeur-bestuurder. Hij wordt opgevolgd door Aafje Lem. Groot leidde de transitie van klassieke naar maatschappelijk educatieve bibliotheek. “Van ‘het huis van boeken’ naar ‘het huis van ontwikkeling”, aldus de organisatie. Een ontwikkeling die onder meer is ingezet door het aanbieden van digitale cursussen zoals ‘veilig smartphone gebruik’. De goede opkomst tijdens de cursussen laat volgens de bibliotheek zien dat dit voorziet in een behoefte.

Bibliotheek Hoorn streeft ernaar als huiskamer van de stad Hoorn te fungeren waarin iedereen welkom is. Werk- en studieplekken op alle drie de vestigingen onderstrepen dit. Hierbij kan ook gebruik worden gemaakt van verschillende faciliteiten zoals printen en kopiëren. Samenwerkingen met het onderwijs en gemeente Hoorn zijn de afgelopen jaren versterkt. Dit heeft onder meer geleid tot professionalisering van het platform Cultuur Hoorn; een samenwerkingsverband tussen 40 culturele partners in Hoorn.

Foto is geplaatst ter illustratie. Paul Groot staat hier niet op.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405