Dirk Beemster organiseert stegenroute door de Hoornse binnenstad

11 oktober 2021 10:18

Dirk Beemster organiseert morgen in Hoorn een wandeling door alle stegen die de binnenstad rijk is. “Ik kwam met iemand in gesprek van de wandelsportwinkel over een boekje met twintig wandelingen, Rondom Hoorn, dat ik al heel lang uitgeef. Hij vroeg of ik ook een stegentocht heb.”

Beemster ontdekte dat er veertig stegen zijn en ging aan de slag met een route. “Ik woon al vijftig jaar in de Hoornse binnenstad dus er zijn geen stegen meer die mij kunnen verrassen. Maar voor buitenstaanders zullen die er ongetwijfeld zijn. Zoals de Knipboogsteeg. Een heel smal steegje,” vertelt Dirk Beemster.

Stegen met opvallende namen

Stegen met opvallende namen zijn er ook. “Wat dacht je van de Hanekamsteeg. Hadden ze in die tijd ook al punkers?” Er zijn ook stegen vernoemd naar personen zoals de Jan van Neksteeg en de Jan Haringsteeg.

Iedereen die de wandeling mee wil lopen is dinsdag om 9.30 van harte welkom bij het beginpunt, het treinstation van Hoorn. Alleen zullen naar verwachting niet alle stegen breed genoeg zijn voor een rollator of rolstoel. Hoe lang de route is houdt Dirk Beemster nog even voor zichzelf. “Ik verbind daar namelijk een prijsvraag aan.”

Wandelen en Poëzie

Naast het wandelen blijft ook de poëzie trekken. Zondag geven Dirk Beemster en zijn vrouw een uitverkocht optreden met gedichten van de in 2017 overleden Hoornse dichter Rien Bonte.

Uitzending – 2 oktober 2021

Dirk Beemster organiseert een stegenroute door de Hoornse binnenstad. Beluister het interview hierover.

Dirk Beemster organiseert stegenroute door de Hoornse binnenstad

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405